Sommer laksesalat

(6 personer)

3 frosne stykker laksefileter uden skind å 125 g, kogt og afkølet
ca. 400 g små, nye kartofler, kogte og afkølede
ca. 150 g friske ærter. bælget vægt
ca.150 små, fine, rå blomkålsbuketter
1 hovedsalat

2-3 skiver røget laks samt forårsløg i skiver til pynt

dressing:
250 g mager rygeost
lidt fløde 13%
friskkværnet peber
2 forårsløg i ringe
1 bdt hakket persille

Hertil serveres hjemmebagte flute

 

 

Start med at koge og afkøle laksestukkerne. Kog og afkøl små nye kartofler

herefter laves dressingen: Rør rygeosten lind med fløde og smag den fil med peber. Tilsæt forårsløg og hakket persille.
Skær de kolde laksefileter i smalle skiver på tværs med en skarp kniv eller pres dem med en gaffel, så de deler sig i flager -- det er en smagssag,

hvad der ser pænest ud.
Dæk en stor skål indvendigt med fine salatbade. Skær kartoflerne i skiver og læg halvdelen af dem på salaten. Fordel halvdelen af ærterne og blomkålsbuketterne ovenpå sammen med halvdelen af den kogte laks og dæk med halvdelen af dressingen. Gentag lagene og slut merl dressing,

men lad den ikke dække den kogte laks helt.

 

Server gerne som potionsanretninger.
Skær den røgede laks i strimler og sno dem let sammen. Pynt salaten med dem og fine forårsløgringe.

 

Server lunt brød til.


Grillede bøffer med salat

(4 personer)

 

Spinatsalat

1 stor (500 g) moden mangofrugt

3 (200 g) gulerødder

½ (50 g) rødløg

100 g friske spæde spinatblade

40 g (1 håndfuld) kokosflager (eller kokosmel)

Dressing:
2 spsk friskpresset limesaft (eller citronsaft)
1 spsk sojasauce
2-3 tsk flydende honning
1 fed presset hvidløg
1 nip peber
salt

Rødvinssmør
250 g usaltet smør, stuetemperatur
2 rødløg, finthakkede
4 dl rødvin
½ dl balsamicoeddike
1 dl persille finthakket
salt, hvidt peber

 

Bøffer

4 bøffer

olie

 

Kartofler

ca. 750 gr. små nye kartofler

olie

 

Spinatsalat med kokos og mango

 

Skær skrællen af mangoen med en lille skarp kniv Skær kødet af mangoen rundt om stenen og skær det i små skiver/terninger.
Skræl gulerødderne og skræl dem i strimler med en skrællekniv, skær dem i tændstiktynde stykker eller riv dem groft på et råkostjern.
Pil og snit løget fint.
Skyl spinaten grundigt og slyng den helt tør, gerne i en salatslynge.
Rist kokosflagerne lysebrune på en hed pande, vend i dem hele tiden.
Bland frugter og grøntsager i en stor skål eller et fad. Vent med kokosflagerne.
Bland dressingen og smag den til. Hvis mangoen er meget sød, skal der mindre honning i.
Dryp dressingen over salaten ved serveringen og pynt med flagerne.
 

 

Rødvinssmør

Læg de hakkede løg i en kasserolle med rødvin og eddike.
Bortkog langsomt al væske (tager 10-15 minutter) og stil løgene til side for at køle dem ned.
Læg løg, smør og persille i en skål, og pisk dem sammen med smørret.
Smag til med salt og peber.
Pakkes i folie eller smørpapir og opbevares på køl eller i fryseren.

 

Kartofler

Små nye kartofler vaskes , tørres og vendes i olie. Ovnsteges ved 200-225 gr. i ovn ca. 20-45 min.
 

Bøffer grilles

Oksefilet skæres ud i bøffer. De pensles med olie og grilles.

Serveres med rødvinssmør i skiver, ovnstegte kartofler og salat


Sprød mandelbund med jordbær

(4-5 personer)

Sprøde mandelbunde

2 storeÆggehvider
3 spsk Ahornsirup
125 g Mandler
30 g Fuldkornsrismel

Flødeskum
Friske jordbær
Evt. ren vaniljepulver
Evt, friske citronmelisseblade og spiselige blomster

Evt. hakket chokolade


Pisk hviderne stive og hæld langsomt ahornsirup i mens der stadig piskes. Kværn mandlerne til groft mel stadig med en del stykker af mandel.
Vend mander og rismel i de stive hvider. Fordel dejen på bagepapir i ønsket form, fx et aflangt stykke på 15 x 25-30 cm.
Bag ved 175° i 30 minutter.

Skyl jordbær, pil blomsten af og skær dem i kvarte. _
Bland dem i flødeskummet på nær lidt til pynt, smag til med lidt ahornsirup,
hvis det ikke er sødt nok for dig.
Fordel jordbærskummet på mandelbundene.
Pynt med jordbær, drys evt. med vaniljepulver og pynt evt. med citronmelisseblade
og blomster. Evt. hakket mørk chokolade.

 

Serveres portionsanrettet.
 


 

 

Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden