(6 personer)
3 frosne stykker laksefileter uden skind å 125 g, kogt
og afkølet 2-3 skiver
røget laks samt forårsløg i skiver til pynt |
Start med at koge og afkøle laksestukkerne. Kog og afkøl små nye kartofler
herefter laves dressingen: Rør rygeosten lind med fløde og smag den fil med peber.
Tilsæt forårsløg og hakket persille.
Skær de kolde laksefileter i smalle skiver på tværs med en skarp kniv eller pres
dem med en gaffel, så de deler sig i flager -- det er en smagssag,
hvad der
ser pænest ud.
Dæk en stor skål indvendigt med fine salatbade. Skær kartoflerne i skiver
og læg halvdelen af dem på salaten. Fordel halvdelen af ærterne og
blomkålsbuketterne ovenpå sammen med halvdelen af den kogte laks og dæk med
halvdelen af dressingen. Gentag lagene og slut merl dressing,
men lad den ikke dække den kogte laks helt.
Server gerne som potionsanretninger.
Skær den røgede laks i strimler og sno dem let sammen. Pynt salaten med dem og
fine forårsløgringe.
Server lunt brød til.
(4 personer)
Spinatsalat 1 stor (500 g) moden mangofrugt 3 (200 g) gulerødder ½ (50 g) rødløg 100 g friske spæde spinatblade 40 g (1 håndfuld) kokosflager (eller kokosmel)
Dressing: |
Rødvinssmør
Bøffer 4 bøffer olie
Kartofler ca. 750 gr. små nye kartofler olie |
Spinatsalat med kokos og mango
Skær skrællen af mangoen med en lille skarp kniv Skær kødet
af mangoen rundt om stenen og skær det i små skiver/terninger.
Skræl gulerødderne og skræl dem i strimler med en skrællekniv, skær dem i
tændstiktynde stykker eller riv dem groft på et råkostjern.
Pil og snit løget fint.
Skyl spinaten grundigt og slyng den helt tør, gerne i en salatslynge.
Rist kokosflagerne lysebrune på en hed pande, vend i dem hele tiden.
Bland frugter og grøntsager i en stor skål eller et fad. Vent med kokosflagerne.
Bland dressingen og smag den til. Hvis mangoen er meget sød, skal der mindre
honning i.
Dryp dressingen over salaten ved serveringen og pynt med flagerne.
Rødvinssmør
Læg de hakkede løg i en kasserolle med rødvin og eddike.
Bortkog langsomt al væske (tager 10-15 minutter) og stil løgene til side for at
køle dem ned.
Læg løg, smør og persille i en skål, og pisk dem sammen med smørret.
Smag til med salt og peber.
Pakkes i folie eller smørpapir og opbevares på køl eller i fryseren.
Kartofler
Små nye kartofler vaskes , tørres og vendes i olie. Ovnsteges
ved 200-225 gr. i ovn ca. 20-45 min.
Bøffer grilles
Oksefilet skæres ud i bøffer. De pensles med olie og grilles.
Serveres med rødvinssmør i skiver, ovnstegte kartofler og salat
(4-5 personer)
Sprøde mandelbunde 2 storeÆggehvider |
Flødeskum Evt. hakket chokolade |
Skyl jordbær, pil
blomsten af og skær dem i kvarte. _
Bland dem i flødeskummet på nær lidt til pynt, smag til med lidt ahornsirup,
hvis det ikke er sødt nok for dig.
Fordel jordbærskummet på mandelbundene.
Pynt med jordbær, drys evt. med vaniljepulver og pynt evt. med
citronmelisseblade
og blomster. Evt. hakket mørk chokolade.
Serveres
portionsanrettet.