Asiatisk kylling med sprød iceberg

(4 personer)

4-6 kyllingeoverlår
olivenolie
salt og lidt knust tørret chili
2 spsk sesamfrø
2 spsk fishsauce
1 spsk soja
½ spsk sesamolie
1 spsk rørsukker eller flydende honning

1 lime, kun saften
2 tsk finthakket chili
lidt salt
2-3 gulerødder
½ rødløg
½ icebergsalat
6 blade grofthakket mynte
½ bundt frisk koriander.

 

Skær kødet fri fra benene på kyllingestykkerne.
Steg kyllingekødet på en panden med olivenolie på skindsiden ca. 15 min. Vend kødet og steg det fortsat 10 min på den anden side, til det er gennemstegt. Krydr med salt og lidt knust tørret chili. Rist sesam et kort øjeblik på en tør pande. Rør fishsauce sammen med soja, sesamelle. rørsukker, limesaft, chili og lidt salt.
Skræl gulerødderne, og snit dem og rødløget i tynde skiver. Del icebergsalaten i grove stykker.
Skær det stegte kyllingekød i skiver og vend det sammen med dressingen, salat, gulerødder, rødløg, mynte og plukket koriander.

 
 

Asiatisk suppe med hvid fisk og savojkål

(4 personer)

2 spsk olie
1 spsk mild karry
1 stor eller 2 små porrer, renset og skåret i skiver
1 fed hvidløg, finthakket
4 cm citrongræs, finthakket
1l  god hønsebouillon
1 spsk fishsauce
salt og peber
ca. 600 g hvid fisk
½ savojkål eller spidskål.

1 dåse kokosmælk

Tilbehør:
Ris

 

Varm olien op i en sauterpande og lad karryen brænde af. Den skal brune let. men må ikke tage for meget farve så rør jævnligt.
Tilsæt porre, hvidløg og citrongræs. og lad grøntsagerne svitse i karryen et par min.
Tilsæt hønsebouillon og kokosmælk. Smag suppen til med fishsauce. salt og peber.

Læg fisken ved og lad den pochere i den simrende suppe. Vend den undervejs. Når kødet er hvidt og fast. er den færdig.
Skær kålen i helt tynde strimler og tilsæt den et par minutter før servering til retten. Så dampes den i suppen og bevarer lidt bid.
 

Kryddersyltede pærer med honning og orange

(4 personer)

4 store pærer
150 g sukker
1 I vand
60g honning
1 usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
1 kanelbark
1 stang vanilje
5 hele kardemommekapsler
5 stjerneanis
15 nelliker
½ tsk. madagaskarpeber
1 tsk. sort peber
1 tsk. rosen peber
50 g frisk ingefær

 

PYNT:
citronmelisse

 

 

Skær citronen og appelsinen i skiver.

Skræl og riv ingefæren.
Kom alle ingredienser, undtagen pærerne, i en gryde, og kog det op.
Skræl pærerne, kom dem i gryden til de andre ingredienser, og lad det simre, til pærerne er møre. Lad pærerne afkøle i lagen.
Portionsanret pærerne på tallerkener garneret med krydderier og citrusfrugter.

Dryp med lagen.
 

 

Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden