Hornfiske salat med agurk og syltet ingefær

(10 personer)

1 kg hornfisk i filet
2½ dl græsk yoghurt
½ bdt dild, hakket
salt og friskkværnet hvid peber
saften af ½ citron
hoved romainesalat el. en anden sødlig, knasende salat
1 agurk, kernerne fjernet, skåret i skiver og letsaltet et par timer
1 nævefuld el. ca. 20 g gari / sushiingefær
 

 

Sørg for at fileterne er benfri. Bag dem i ovnen 5-7 min. ved 150°, evt. med damp. Afkøl fisken. Rør eller miks den forsigtigt sammen med den græske yoghurt, det skulle gerne ende med en saftig strukturfuld salat og ikke finmoset som K-Salat.
Tilsæt hakket dild og smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Pluk salatbladene. skyl dem, og dup dem tørre. Hak garien let, og vend den med agurkestykkerne.
Anret den mosede hornfiskesalat på fade, og fordel salatbladene i en rundkreds udenom.
Ved spisning foldes salatbladene om fyldet som et pitabrød.
 

Grillspyd med lammekød

(4 personer)

600 g lammebov skåret i små tern
små træspyd

Salsa:
1 løg
250 g tørrede abrikoser
1 spsk. olivenolie
½ dl hvidvin
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 fed hvidløg, som knuses
2 tsk. karry
2 spsk. lys vineddike
2 spsk. honning
1 spsk. soja
1 spsk. citronsaft
2 spsk.fløde

Tilbehør:
200 g couscous/bulgur
400 g sommergrønsager,
fx små gulerødder,jorårsløg og sukkerærter
 

Tilberedning: Begynd med salsaen: Hak løget groft, og blend det med de tørrede abrikoser. Tilsæt de øvrige ingredienser til salsaen, og bland dem godt. Vend kødstykkerne i olie, og lad dem trække heri i køleskabet
nogle timer. Tænd for grillen, 45-60 min. før den skal bruges.
Sæt kødet på små træspyd. Læg grillspyddene på grillen i tæt afstand til kullene, og grill i ca. 2 min. på hver side. Løft risten til middel afstand til kullene, og steg grillspyddene færdige under jævnlig vending i ca. 10-15 min. Server med salsa, couscous eller bulgur blandet med sommergrønt
 

Jordbærkage med masser af smovs

(12 personer)

Mørdej:
200 g hvedemel
100 g flormelis
120 g koldt smør i små tern
1 lille æg


Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel

100 g god mørk chokolade

Vaniljecreme:
2½ dl letmælk
2-3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. majsstivelse

ca. 500 g danske jordbær
 

 

Mørdej:
Kom mel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen. Læg mørdejen koldt ca. 1 time.

Mazarinmasse
:
Bland marcipan og rørsukker og rør det til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt ad gangen og pisk. Tilsæt derefter æggene et af gangen, mens der piskes. Til sidst piskes melet i.

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 28 cm diameter, så den dækker bund og kant. Kom mazarinmassen over mørdejen og fordel den ligeligt over mørdejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 200º i ca. 25 min. Tag kagen ud og afkøl den.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og pensl tærten med chokolade. Lad chokoladen størkne.

Vaniljecreme:
Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen og pisk i den så den ikke trækker skind. Afkøl cremen før den toppes på kagen. Pynt kagen med jordbær.

 

 

Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden