(10 personer)
1 kg hornfisk i filet 2½ dl græsk yoghurt ½ bdt dild, hakket salt og friskkværnet hvid peber saften af ½ citron hoved romainesalat el. en anden sødlig, knasende salat 1 agurk, kernerne fjernet, skåret i skiver og letsaltet et par timer 1 nævefuld el. ca. 20 g gari / sushiingefær |
Sørg for at fileterne er benfri. Bag dem i ovnen 5-7 min. ved 150°, evt. med
damp. Afkøl fisken. Rør eller miks den forsigtigt sammen med den græske yoghurt,
det skulle gerne ende med en saftig strukturfuld salat og ikke finmoset som
K-Salat. (4
personer) Salsa: Tilberedning: Begynd med salsaen: Hak løget groft, og blend
det med de
tørrede abrikoser. Tilsæt de øvrige ingredienser til salsaen, og bland dem
godt. Vend kødstykkerne i olie, og lad dem trække heri i køleskabet
Tilsæt hakket dild og smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Pluk salatbladene. skyl dem, og dup dem tørre. Hak garien let, og vend den med
agurkestykkerne.
Anret den mosede hornfiskesalat på fade, og fordel salatbladene
i en rundkreds udenom.
Ved spisning foldes salatbladene om fyldet som et pitabrød.
Grillspyd med lammekød
600 g lammebov skåret i små tern
små træspyd
1 løg
250 g tørrede abrikoser
1 spsk. olivenolie
½ dl hvidvin
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 fed hvidløg, som knuses
2 tsk. karry
2 spsk. lys vineddike
2 spsk. honning
1 spsk. soja
1 spsk. citronsaft
2 spsk.fløde
Tilbehør:
200 g couscous/bulgur
400 g sommergrønsager,
fx små
gulerødder,jorårsløg og sukkerærter
nogle timer. Tænd for grillen, 45-60 min. før den skal bruges.
Sæt kødet på små træspyd. Læg grillspyddene på grillen i tæt afstand til kullene, og grill i ca. 2
min.
på hver side. Løft risten til middel afstand til kullene, og steg grillspyddene
færdige under jævnlig vending i ca. 10-15 min. Server med salsa, couscous eller bulgur
blandet med sommergrønt
(12 personer)
Mørdej: 200 g hvedemel 100 g flormelis 120 g koldt smør i små tern 1 lille æg Mazarinmasse: 150 g marcipan 150 g rørsukker 100 g blødt smør 2 æg 50 g mel 100 g god mørk chokolade Vaniljecreme: 2½ dl letmælk 2-3 spsk. sukker korn af 1 stang vanilje 1 bæger pasteuriserede æggeblommer 1 spsk. majsstivelse ca. 500 g danske jordbær |
Mørdej:
Kom mel og
flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen. Læg
mørdejen koldt ca. 1 time.
Mazarinmasse:
Bland marcipan og rørsukker og rør det til en ensartet masse.
Tilsæt smør lidt ad gangen og pisk. Tilsæt derefter æggene et af gangen, mens
der piskes. Til sidst piskes melet i.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 28 cm diameter, så den
dækker bund og kant. Kom mazarinmassen over mørdejen og fordel den ligeligt over
mørdejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 200º i ca. 25 min. Tag kagen ud
og afkøl den.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og pensl tærten med chokolade. Lad
chokoladen størkne.
Vaniljecreme:
Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en
lille gryde og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen og
pisk i den så den ikke trækker skind. Afkøl cremen før den toppes på kagen. Pynt
kagen med jordbær.