Skær knoldsellerien i tynde strimler på en mandolin, eller riv
sellerien på den grove side af rivejernet.
Rør dijonsennep sammen med flydende honning, lidt sa!t og olivenolie, og bland det
sammen med de tynde selleristrimler, finthakket skalotteløg og peberrod.
Bred skiver af røget laks ud på et skærebræt eller en tallerken.
Kom selleriblandingen og masseraf plukket dild herpå, og rul lakseskiverne sammen.
Halver dem en enkelt gang. Bland salaten med lidt citronsaft, salt, peber og olivenolie, og kom
det på fad .
Skær rugbrødet i små tern. Opvarm en pande med lidt smør, og rist rugbrødsternene sprøde og gyldne. Krydr med lidt salt
og afkøl dem.
Anret lakserullerne oven på salaten. Drys med sprøde rugbrødscroutoner og resten af
dilden.
Lammekølle marineret i honning, rosmarin og hvidløg
(4
personer)
1 lammekølle
4 kviste rosmarin
1 stor spsk god honning
3 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
salt |
|
Tag rosmarin, honning, hvidløg og olivenolie og myrd det
i en morter, så det bliver en lækker klistret masse. Tag din
lammekølle og lav huller eller små lommer i den med en
skarp kniv. Kom rosmarinmassen ned i lommerne, strø
havsalt over og kom dyret i ovnen på 200 grader i ca. 1
time, Nyd duften, åer spreder sig, og glæd dig til en guddommelig ret!
Auberginer
2 store, lange auberginer
¾ dl olivenolie
1½ tsk citrontimianblade plus
nogle kviste til at pynte med
1 granatæble
1 tsk zaatar (mellemøstlig krydderiblanding)
flagesalt og sort peber |
Sauce
1½ dl kæmemælk
100 g græsk yoghurt
1½ spsk olivenolle, plus ekstra til at
dryppe over
1 lille fed hvidløg knust
1 knsp salt |
Forvarm ovnen til 200°. Flæk auberglneme med stilk og det hele (stilken er
dog kun til pynt - den kan ikke spises).
Skær 3-4 parallelle snit i skærefladen
af hver auberginehalvdel med en lille,
skarp kniv, uden dog at skære igennem skindet Skær nu et sæt tilsvarende snit på tværs af de første, så
skærefladen får et gittermønster
Læg aubergineme med skærefladen
opad på en bageplade med bagepapir.
Pensl dem med olivenolien. Drys med
citron timian og lidt salt og peber. Grill
dem i 35-40 minutter, elle rtil auberginekødet er blødt, duftende og fint
gyldenbrunt Tag dem dernæst ud af
ovnen. og lad dem køle af.
Gør granatæblerne og saucen klar,
mens auberginerne er i ovnen. Skær
granatæblet midt over på tværs. Hold
den ene halvdel hen overen skål med
skærefladen ned mod din håndflade,
og bank let på dens skræl med en
trægrydeske eller en kagerulle. Bliv
ved med at banke stadig kraftigere,
indtil kerneme begynder at løsne sig
af sig selv og falder ned i skålen. Sorter
de hvide stykker hinde, der måtte
være fulgt med, tid, når alle frøene er
banket ud af begge halvdele.
Rør samtlige ingredienser til saucen
sammen. Smag til med salt, og lad
saucen stå koldt, til den skal bruges.
Hæld kæmemælkssaucen over de
halve auberginer inden servering
uden at dække stilkene. Drys med
zaatar og masser af granatæblekerner
og pynt med citrontimian. Rund af
med et dryp olivenolie.
Påskedessert
(6
personer)
Nøddebunde:
4 Æggehvide
175 gram Sukker
100 gram Hasselnødder
100 gram Mørk chokolade 44 % |
Fyld:
6 dl. Piskefløde
100 gram Ren rå marcipan
150 gram Kumquats
2 dl. Vand
150 gram Sukker |
Nøddebunde:
Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i.
Hak nødder og chokolade fint hver for sig og vend
det l med let hånd Tegn tre cirkler med 22 cm. i
diameter på bagepapir. Fordel dejen i cirkleme. Bag bundene ved 150º alm. ovn ca. 30
min. Lad bundene svale før de forsigtigt lempes
over på en bagerist.
Fyld:
Skær de små kumquats i skiver. Bland vand og
sukker og bring det i kog. Lad kumquatskiverne
småkoge i 5 min. Lad dem blive kolde
Pisk fløden stiv og del den i to dele. Bland reven
marcipan i den ene halvdel.
Tag kumquatskiverne op af lagen og lad dem
dryppe af. Bland skiverne i den anden halvdel af
flødeskummet. Tilsæt evt. et par spsk. af
sukkerlagen.
Læg nøddebundene sammen med de to slags
flødeskum. Stil kagen koldt et par timer.
Pynt med marcipanroser eller marcipanæg.
Pistacemarcipan kan erstattes med
pistacemasse.
Kumquats kan erstattes med fintskåren
appelsinskal eller tynde appelsinskiver der er kogt
Tilbage til madsiden
Tilbage til Birgits hjemmeside
Tilbage til forsiden