(4 personer)
8 havtaskekæber |
Middelhavsmarinade: 1 usprøjtet citron 1 dl olivenolie 1 fed hvidløg, presset 1 kvist frisk rosmarin 1 tsk fint salt godt med sort peber |
Middelhavsmarinade med urter, citron og hvidløg
Riv skallen af citronen fint, og bland det med olie, presset
hvidløg og saften af citronen.
Riv bladene af rosmarinen, og kom dem i en morter.
Hæld marinaden over, og stød rosmarinen, så de aromatiske olier fra den kommer
ud i olien. Kom salt og peber i, og lad marinaden stå og trække 1 time, inden
brug.
Gå havtaskekæberne efter for hinder og sener - få evt. din
fiskehandler til at gøre det. Del de store kæber
i to. Skær hver citron i 8 stykker, og bræk rosmarinen i mindre duske.
Træk skiftevis citron, rosmarin og fisk på spyd, og slut of med at vikle skinke
omkring.
Pensl spyddene med marinaden, og grill dem i 2-3 min pr. side, eller til fisken
er gennemstegt, og skinken
sprød.
(4 personer)
1 kg kinakål |
Glaceringen |
Skyl kinakålen og skær den i strimler. Rens champignonerne og
skær dem over en gang.
Lad dem forblive hele, hvis de ikke er særlig store. Halver vandkastanierne. Pil
og hak løg
og hvidløg groft. Halver chilien og fjern frøene. Hak chilien groft. Kom kinakâl,
champignoner,
vandkastanier, log, hvidlog, chili og ingefær i en stor skål. Hæld sesamolie
over,
bland det godt og stil skålen til side.
Blancher ferskenerne i kogende vand 1-2 min. og flå dem. Halver dem og fjern
stenene. Rids
andebrysterne på skindsiden.
Pensl risten med lidt olie og grill kødet over direkte varme ca. 10 min. på
skindsiden og 7-8 min. på den
anden side. Tag andebrysterne op og pak dem ind i alufolie.
Kom grøntsagerne i en grill-wok* og grill dem over direkte varme 15-20 min.
Fjern wokken fra grillen,
hæld grøntsagerne i en serveringsskàl og kom østerssauce og hot sauce på. Bland
det godt.
Grill de halverede ferskener over direkte varme 2-3 min. eller indtil de er lidt
bændte. Skær andebrysterne
i tynde skiver og server dem med kinakålsblandingen, de halverede ferskener og
evt. friske solbær.
*Brug en almindelig wok hvis du ikke har en grill-wok.
(8 personer)
100 g
marcipan |
Pynt: |
Bunde:
Sæt ovnen på 200° Riv marcipanen, og bland med sukkeret Tilsæt æggehviden, og rør til en glat dej
Smør dejen ud til 8 cirkler, ca 10 cm i diameter på et bagepapir.
Læg på en bradepande, og bag midt i ovnen ca 12 minLad bundene køle lidt af, inden de løsnes fra bagepapiret og afkøler.
Mandelkreme: Rør friskost, fløde, amaretto og flormelis sammen Sprøjt eller smør cremen på bundene, og læg bærrene ovenpå.