(4 personer)
1 bk champignoner |
1 bdt persille |
Rens champignonerne og skær dem 1 skiver. Svits dem i smørret til de safter, og
dæmp så varmen og lad dem snurre, til det halve af væden er fordampet Smag til
med salt og peber og hold dem varme.
Hæld bulguren i en sigte, skyl den godt under den kolde hane og lad den dryppe
af. Hak løget og kom det og bulguren i en gryde sammen med laurbærbladet og hæld
bouillonen på. Kog bulguren mør på ganske lille blus (følg anvisningerne på
posen), fjem laurbærbladet og smag så bulguren til med presset hvidløg og peber.
Hak persillen og vend den i sammen med champignonerne og deres væde og de fleste
af de afdryppede rejer. Lad gryden stå på ganske lille blus i nogle minutter,
til alt er gennemvarmt - rør grundigt, men forsigtigt rundt af og til og tilsæt
lidt hvidvin eller grønsagsbouillon, hvis det virker for tørt
Hald hvidløgsbulguren op i en varm skål og pynt den med kvarte cherrytomater og
resten al rejerne Server den sprøde salat fil sammen med citronbåde, så alle
selv kan dryppe citronsaft på deres portion.
(4 personer)
Marinade |
Smørsauce |
Vend kyllingen i limesaften og lad den trække i 10 minutter
Rør marinaden sammen af de øvrige ingredienser og smør det på kyllingen.
Jo længere det får lov at trække, jo bedre.
Kylling og marinade hældes i et fad og stilles i en kold ovn, sat på 200
grader
Når ovnen er helt varm, steges kyllingen i 30 minutter
Vend kyllingestykkeme og lad dem få yderligere 30 minutter
Mens kyllingen er i ovnen, svitses løg, hvidløg, tomater, ingefær, krydderier og
limesaft i smørret, til løgene er gyldne
Tilsæt fløden og blend saucen
Når kyllingen er færdig, skal den simre i saucen i 10 minutter
Pynt med rød peber, forårsløg og koriander og server med ærte-pulao og grøn
salat
(10-12 personer)
Chokolade mørdej 250g
hvedemel |
Chokoladeflan ½ dl
sødmælk |
Hvid chokolade mokka creme 3 blade
husblas |
Drys 30g revet
hvid god chokolade |
Forberedes gerne dagen før.
1 tærteform med løs bund, ca. 26 cm i diameter.
Chokolade mørdej
Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil dejen
koldt min. ½ time inden udrulning.
Chokoladeflan
Kog sødmælk og kaffebønner kort op i en gryde. Tag gryden af varmen og lad
kaffemælken trække 5 min. Passer kaffemælken gennem en sigte. Hak chokoladen
fint og smelt den forsigtigt med smørret i en gryde.
Pisk sukker og æg til en tyk æggesnaps.
Vend forsigtigt chokoladesmør, æggesnaps og kaffemælk sammen. Sigt til sidst
melet og vend det i dejen.
Hvid chokolade mokka creme
Læg husblassen i blød i½ liter koldt vand i ½ time.
Bring fløden og kaffebønnerne i kog en gryde. Tag gryden af varmen. Lad den
varme kaffefløde trække, imens chokoladen hakkes fint Kom den finthakkede hvide
chokolade i den stadig varme kaffefløde. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt
også den.
Så snart alt chokoladen er smeltet, passeres cremen igennem en sigte - smid
kaffebønnerne bort. Stil cremen i køleskab i minimum 2 timer, eller gerne til
næste dag.
Tærten
For tærteformen med den tyndt udrullede chokolademørdej. Tryk dejen fast til
kanter og bund_ Fyld chokoladeflanen ¾ op i den forede form. Bag tærten i ovnen
ved 170°C, til den
giver efter ved let tryk - ca. 20 min AfkøI tærten helt og befri den fra formen_
Pisk den helt kolde hvide chokolade-mokkacreme luftig med en håndmikser Kom
cremen i en sprøjtepose med stjemetylle og fordel den på den afkølede bund. Drys
med revet hvid chokolade og finthakkede kaffebønner. Opbevar tærten på køl
indtil servering.