Hvidløgsbulgur med rejer

(4 personer)

1 bk champignoner
20 g smør
salt og fnskkvæmet peber
4 dl bulgur
1 stort løg
1 laurbærblad
6 dl grønsagsbouillon (eller efter anvisningen på emballagen)
1-2 fed hvidløg eller efter smag
friskkværnet peber

1 bdt persille
400-450 g frosne, store eller ekstrastore Royal Greenland rejer, optøede
8 cherrytomater til pynt
citronbåde
1 stor skål grøn salat (gerne flere slags)


Rens champignonerne og skær dem 1 skiver. Svits dem i smørret til de safter, og dæmp så varmen og lad dem snurre, til det halve af væden er fordampet Smag til med salt og peber og hold dem varme.
Hæld bulguren i en sigte, skyl den godt under den kolde hane og lad den dryppe af. Hak løget og kom det og bulguren i en gryde sammen med laurbærbladet og hæld bouillonen på. Kog bulguren mør på ganske lille blus (følg anvisningerne på posen), fjem laurbærbladet og smag så bulguren til med presset hvidløg og peber. Hak persillen og vend den i sammen med champignonerne og deres væde og de fleste af de afdryppede rejer. Lad gryden stå på ganske lille blus i nogle minutter, til alt er gennemvarmt - rør grundigt, men forsigtigt rundt af og til og tilsæt lidt hvidvin eller grønsagsbouillon, hvis det virker for tørt
Hald hvidløgsbulguren op i en varm skål og pynt den med kvarte cherrytomater og resten al rejerne Server den sprøde salat fil sammen med citronbåde, så alle selv kan dryppe citronsaft på deres portion.

Smørkylling

(4 personer)

Marinade
1 kg kyllingefilet skåret i 3-4 cm stykker
3 spsk limesaft
1 dl yoghurt naturel
1½ tsk. paprika
1½ tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. stødt koriander
1 tsk, garam masala
1½ tsk. tørret mangoputver
2 spsk. revet ingefær
2 tsk. tandoori-masala-pulver (kan købes færdigblandet) eller rød madfarve

Smørsauce
1 løg i små fine tern
1-2 fed presset hvidløg
4 store tomater
1 spsk. revet ingefær
1 tsk chilipulver
1 tsk. paprika
1 tsk stødt spidskommen
3 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk limesaft
60 g smør
1 dl piskefløde
1 rød peber i fine tern
½ bundt hakket forårsløg
En håndfuld frisk koriander


Vend kyllingen i limesaften og lad den trække i 10 minutter
Rør marinaden sammen af de øvrige ingredienser og smør det på kyllingen. Jo længere det får lov at trække, jo bedre.
Kylling og marinade hældes i et fad og stilles i en kold ovn, sat på 200 grader
Når ovnen er helt varm, steges kyllingen i 30 minutter
Vend kyllingestykkeme og lad dem få yderligere 30 minutter
Mens kyllingen er i ovnen, svitses løg, hvidløg, tomater, ingefær, krydderier og limesaft i smørret, til løgene er gyldne
Tilsæt fløden og blend saucen
Når kyllingen er færdig, skal den simre i saucen i 10 minutter
Pynt med rød peber, forårsløg og koriander og server med ærte-pulao og grøn salat



Choko-mokkatærte

(10-12 personer)

Chokolade mørdej

250g hvedemel
50g kakao
100g flormelis
150g smør
1 æg

Chokoladeflan

½ dl sødmælk
45 stk kaffebønner (ren Arabica)
60g mørk chokolade ca 60%
40g smør
40g sukker
1½ æg
2 spsk hvedemel m top

Hvid chokolade mokka creme

3 blade husblas
½l piskefløde
40 stk kaffebønner (ren Arabica)

 

Drys

30g revet hvid god chokolade
Ca 10 stk finthakkede kaffebønner


Forberedes gerne dagen før.
1 tærteform med løs bund, ca. 26 cm i diameter.

Chokolade mørdej

Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil dejen koldt min. ½ time inden udrulning.
 

Chokoladeflan
Kog sødmælk og kaffebønner kort op i en gryde. Tag gryden af varmen og lad kaffemælken trække 5 min. Passer kaffemælken gennem en sigte. Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt med smørret i en gryde.
Pisk sukker og æg til en tyk æggesnaps.
Vend forsigtigt chokoladesmør, æggesnaps og kaffemælk sammen. Sigt til sidst melet og vend det i dejen.

 

Hvid chokolade mokka creme

Læg husblassen i blød i½ liter koldt vand i ½ time.
Bring fløden og kaffebønnerne i kog en gryde. Tag gryden af varmen. Lad den varme kaffefløde trække, imens chokoladen hakkes fint Kom den finthakkede hvide chokolade i den stadig varme kaffefløde. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt også den.
Så snart alt chokoladen er smeltet, passeres cremen igennem en sigte - smid kaffebønnerne bort. Stil cremen i køleskab i minimum 2 timer, eller gerne til næste dag.
 

Tærten
For tærteformen med den tyndt udrullede chokolademørdej. Tryk dejen fast til kanter og bund_ Fyld chokoladeflanen ¾ op i den forede form. Bag tærten i ovnen ved 170°C, til den
giver efter ved let tryk - ca. 20 min AfkøI tærten helt og befri den fra formen_
Pisk den helt kolde hvide chokolade-mokkacreme luftig med en håndmikser Kom cremen i en sprøjtepose med stjemetylle og fordel den på den afkølede bund. Drys med revet hvid chokolade og finthakkede kaffebønner. Opbevar tærten på køl indtil servering.
 

 

Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden