6 solmodne tomater
fyld:
2 skiver daggammelt brød
2 spsk. hvid balsamico eddike
1 spsk. eddike
1 spsk. olie
1 fed presset hvidløg
2 spsk. finthakket basilikum
salt og peber
1 spsk. kapers
Halver tomaterne og jern kernerne. Sæt de halve tomater på en bagerist beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 100 grader ca. 2½ ti. Skær brødet i små tern og dryp eddike på. Bland olie, hvidløg, basilikum, salt og peber sammen. Tilsæt brød og kapers. Fordel fyldet i de tørrede tomater.
1 dåse (125g) sardiner i tomat
1 lille finthakket skalotteløg
2 spsk. hvidvin
2 spsk. tomatkoncentrat
2 fed presset hvidløg
salt og peber
5 kogte mellemstore kartofler
Mos sardiner, løg, tomatkoncentrat, hvidvin og hvidløg med en gaffel. Smag fyldet til med salt og peber. Skær kartoflerne i ½ cm tykke skiver. Læg fyldet imellem kartoffelskiverne to og to.
1 dl. tamari (sojasauce)
2 spsk. honning
2 spsk. citronsaft
12 store markchampignon
20 g mandelflager
2 spsk. finthakket citronmelisse
Bland tamari, honning og citronsaft i en gryde og bring det i kog. Tilsæt champignonerne og lad saucen koge ind. Tag champignonerne op og læg dem på et lille fad. Drys mandelflager og citronmelisse over.
(4 personer)
600 g sandart i filet
100 g babyspinat
Salsa:
2 dl friske blåbær eller blå vindruer
1 bundt fint snittet forårsløg
1 grapefrugt i fileter
2 spsk. kapers
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
salt
skær fisken i 4 stykker og bag den ca. 4-5 min. ved 180g i en forvarmet oven, eller steges hårdt på skinsiden i 2-3 min. bland alle ingredienser på nær spinaten og smag til med salt og sukker. Vend spinaten i og server med den bagte/stegte sandart.
Giv koldt hævet brød til.
Tærtedej
125 g smør
150 g mel
80 g sukker
1 tsk. vaniljeessens
1 æggeblomme
Pisk æg og sukker med en håndmikser, indtil det er cremet og lyst. Tilsæt æggeblomme og vanilje og rør det godt sammen. Ælt det sammen med melet, indtil du har en blød dej. Pak ind i film, og læg på køl i 30 min. forvarm ovnen til 180 grader. Del dejen i 6 –8 kugler, og rul ud, til de er ca. 12 cm i diameter, smør små tærteforme på 10 cm og pres dejen grundigt i. stil på køl i 10 min. og prik så bunden med en gaffel. Bag bundene i 10 – 14 min. til de er let gyldne. Lad dem køle af.
Pærer
2 små pærer skrællede og skåret i kvarte
1 spsk. sukker
2 knsp. Citronskal.
1 knsp. Kanelstang.
Læg pærerne i en lille kasserolle, og hæld vand over til det dækker. Tilsæt sukker, citronskal og kanel, og bring i kog et par min. lad pærerne dryppe af, og skær i skiver.
Chokoladecreme
125 g mørk chokolade
125 mel piskefløde
1 stk. æggeblomme
Læg chokoladestykkerne og fløden i en lille kasserolle, og lad det smelte over lav varme.
Rør til chokoladen er smeltet helt. Pisk æggeblommen i og lad det køle let af.
Læg en pæreskive i tærtebunden, dæk med chokoladecreme og pynt med pæreskiver på toppen.