Laksefilet i prosciutto med linser, spinat og yoghurt.

4 personer

250 g puy linser
4 stk laksefilet 
salt og peber
8 skiver prosciutto
olivenolie
saft af 1 citron
2 store håndfulde hakkede blande krydderurter (bredbladet persille, basilikum, mynte)
3 store håndfulde hakket spinat
2 dl. yoghurt naturel

Forvarm ovnen til 220 grader. Kog linserne møre i en gryde (se vejledning på emballagen). 
Laksefileterne krydres med lidt peber og pakkes ind i prosciuttoen (man skal kunne se lidt af laksekødet. Dryp olivenolie over og bag laksen i ca. 10 min til prosciuttoen er gylden. Hæld næsten al vand fra linserne og smag til med citronsaft, salt, peber og 4 skvæt olivenolie. Rør krydderurter og spinat i linserne ved høj varme lige inden servering. Tag gryden af blusset, når spinaten falder sammen. Anret laks og liner på tallerkener med en klat krydret yoghurt på toppen.

 

Oksemørbrad med bagte rodfrugter og piquillio-peberdressing.

10 personer

1 stk. oksemørbrad på 2 kg.
salt og peber
olivenolie
2 kg. blandede grøntsager
pastinakker
knoldselleri
gulerødder
kartofler
saften af 1 citron
timian og rosmarin
evt. peberrod.
1 glas flåede spanske piquilio-peberfrugter (200g)
olivenolie
sherryeddike
salt og peber
et drys sukker
200 g cremefraice 38%

Oksemørbrad.

Drys oksemørbraden godt med salt og peber. Dryp den med lidt olivenolie og brun mørbraden godt på en varm pande i 5 – 10 min. den skal have masser af farve hele vejen rundt, lad den hvile ca. 30 min. (dette kan evt. gøres om formiddagen) lige før serveringen steges oksemørbraden færdig i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. den er nu medium-rare.

Grøntsager.

Gør rodfrugter i stand, og skær dem ud på langs. Dryp med olivenolie og citronsaft, kom salt og peber på. Peberroden skrælles og høvles i lange spåner og vendes med rodfrugterne. Bagetid 1 time ved 180 grader under stanniol. 

Piquillio-pebersauce.

Bag peberfrugterne i ovnen under stanniol med olivenolie og sherryeddike ved 200 grader i 20 min. kom salt, peber og sukker henover, køl dem af og blend dem med 200 g. cremefraiche 38%.

 

Ovnbagte figner med mascarpone, appelsiner, pistacienødder og hot cross buns.

6 personer

250 g mascarpone
1 håndfuld usaltede pistacienødder uden skalle
4 spsk honning
revet skal af 2 usprøjtede appelsiner + saften af en
evt. 100 g gennembanket mørk chokolade
1 klat smør
4 klassiske hot cross buns eller rosinboller
12 modne figner
2 spsk flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader. Skrab mascarponen ned i en skål. Hak halvdelen af pistacienødderne og kom dem i mascarponen sammen med halvdelen af honningen, halvdelen af appelsinskalle og saften. Hvis du vil have chokolade i tilsættes den nu. Rør det hele godt sammen og smag cremen til med honning.
Smør et ovnfast fad, der snildt kan rumme alle fignerne. Skær hver bun (bolle) i 4-5 stykker og læg dem i bunden af fadet. Skær med en skarp kniv et snit øverst på hver figen. Det skal ikke gå hele vejen igennem låget skal blive siddende som på et hængsel. Mas en tommelfinger ned i hver figen og lav en fordybning. Kom lidt af mascarponeflydet i hver fordybning og læg låget på plads uden at presse det ned. Anret de fyldte figner oven på og imellem bollestykkerne hæld resten af honningen over og drys med resten af pistacienødderne og appelsinskallen og . fordel resten af mascarponen mellem bollestykkerne og drys hele molevitten med flormelis. Bag fignerne i ca. 35 min. til brødet er gyldensprødt, og figmerne bare ser lækre ud. Server retten med rigtig kold creme fraiche eller is.

 

Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden