Bagt torskeryg i lun dressing med brunet smør, hasselnød, æble, broccoli og brøndkarse
serveres med flute

(4 personer)

 1 lille broccoli
20 g tang (f.eks. fingertang)
50g hassel nøddekerner
1 saftigt æble
250 g torskeloin
Olivenolie Havsalt
150 g saltet smør

VED SERVERING:
1 håndfuld brøndkarse

Flute

Snit broccolibuketterne papirstyndt på et mandolinjern, og læg flagerne i vand i 20 minutter, så de krøller flot. Rist hasselnødder på en varm, tør pande. Skær æblet i tern. Skær fisken i fire lige store stykker, dryp dem med olivenolie. Bag dem i ca. 8 minutter på 180,, eller til kødet er fast. Dræn vand fra broccolien, og drys med havsalt. Brun smør i en kasserolle, hæld vallen fra, og tilsæt tang. Vend æbletern i saucen lige inden servering.

VED SERVERING: Hæld en skefuld af saucen på tallerkenen. Anret med den bagte fisk, og pynt med broccoliflager og brøndkarse. Dryp med olivenolie, og server straks.

Kalveribeye med svampesauce

(4 personer)

ca 600 g  kalveribeye
200 g  bønner
50 g skalotteløg
ca 250 g svampe
smør
piskefløde
timian
750 g.kartofler

Stegen krydres med salt og peber og brunes i ovn ved 250 gr i ca 15-20 min. .varmen sænkes til 180º. og steges hvidere i 30-45 min afhængig af hvor rød man ønsker den.

Skalotteløg pilles og skæres i små tern. Brunes i smør. Halvdelen bruges til bønnerne
Svampene renses og skæres evt. i mindre stykker og brunes i smør.
Timian blade tilsættes. Hvidløg pilles og skæres i små stykker
.Æbler skæres i tern og brunes let. Det hele blandes og der hældes piskefløde samt lidt hønsebulilion og koges ind til svampesovs.
Bønner koges efter anvisningen på posen og blandes med skalotteløg

Info: Ribeye temperatur Rød 52-55º, medium 60-65º

Pavlova med flødeskum og frugt

(4 personer)

 2 æggehvider
100 gr. Sukker
50 gr. Hakkede nødder/mandler
¼ l piskefløde
200 gr. Frugt eller frugtkompot

Pisk æggehvider stive og pisk sukker i lidt efter lidt. Bland hakkede nødder/mandler i med at vende det i.

Beklæd en bageplade med bagepapir som smøres godt og drysses med mel.
Hæld forsigtigt massen ud til en rund plade med diameter på ca 20 cm.
Bag ved 150º . I ca 50 min.
Lad den stå lidt og løsn den forsigtigt med en spatel fra bagepapiret og læg den forsigtigt til afkøling på en rist.

Pisk fløden og vend nogle af bærrene/kompotten i og fordel flødeskum på bunden og resten af bærrene på når bunden er blevet koldPisk æggehvider stive og pisk sukker i lidt efter lidt.
Bland hakkede nødder/mandler. De vendes forsigtigt i.
Beklæd en bageplade med bagepapir som smøres godt og drysses med mel.
Hæld forsigtigt massen ud til en rund plade med diameter på ca 20 cm.

Når bunden er blevet kold
Pisk fløden og vend nogle af bærrene/kompotten i og fordel flødeskum på bunden og pynt med resten af bærrene

 


Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden