Bagt
torskeryg i lun
dressing med brunet smør, hasselnød, æble, broccoli og brøndkarse
serveres med flute
(4 personer)
1 lille broccoli
20 g tang (f.eks. fingertang)
50g hassel nøddekerner
1 saftigt æble
250 g torskeloin
Olivenolie Havsalt
150 g saltet smør
VED SERVERING:
1 håndfuld brøndkarse
|
Flute
|
Snit broccolibuketterne papirstyndt
på et mandolinjern, og læg flagerne
i vand i 20 minutter, så de krøller flot. Rist hasselnødder på en varm,
tør pande. Skær æblet i tern. Skær fisken i fire lige store stykker,
dryp dem med olivenolie. Bag dem i ca. 8 minutter på 180,, eller til
kødet er fast. Dræn vand fra broccolien, og drys med havsalt. Brun smør
i en kasserolle, hæld vallen fra, og tilsæt tang. Vend æbletern i
saucen lige inden servering.
VED SERVERING: Hæld en skefuld af
saucen på tallerkenen. Anret med den
bagte fisk, og pynt med broccoliflager og brøndkarse. Dryp med
olivenolie, og server straks.
Kalveribeye med svampesauce
(4 personer)
ca 600 g kalveribeye
200 g bønner
50 g skalotteløg
ca 250 g svampe
smør
piskefløde
timian
750 g.kartofler
|
Stegen krydres med salt og peber og
brunes i ovn ved 250 gr i ca
15-20 min. .varmen sænkes til 180º. og steges hvidere i 30-45 min
afhængig af hvor rød man ønsker den.
Skalotteløg pilles og skæres i små tern.
Brunes i smør. Halvdelen
bruges til bønnerne
Svampene renses og skæres evt. i mindre stykker og brunes i smør.
Timian blade tilsættes. Hvidløg pilles og skæres i små stykker
.Æbler
skæres i tern og brunes let. Det hele blandes og der hældes piskefløde
samt lidt hønsebulilion og koges ind til svampesovs.
Bønner koges efter anvisningen på posen og blandes med skalotteløg
Info: Ribeye temperatur Rød 52-55º,
medium 60-65º
Pavlova
med flødeskum og frugt
(4 personer)
2 æggehvider
100 gr. Sukker
50 gr. Hakkede nødder/mandler
|
¼ l piskefløde
200 gr. Frugt eller frugtkompot
|
Pisk æggehvider stive
og pisk sukker i lidt efter
lidt.
Bland hakkede nødder/mandler i med at vende det i.
Beklæd en bageplade
med bagepapir som smøres godt
og drysses
med mel.
Hæld forsigtigt massen ud til en rund plade med
diameter på
ca 20 cm.
Bag ved 150º . I ca 50 min.
Lad den stå lidt og løsn den forsigtigt med en spatel fra
bagepapiret og læg den forsigtigt til afkøling på en rist.
Pisk fløden og
vend nogle af
bærrene/kompotten i og fordel flødeskum på
bunden og resten af bærrene på når bunden er blevet koldPisk æggehvider
stive og pisk sukker i lidt efter lidt.
Bland hakkede nødder/mandler. De vendes forsigtigt i.
Beklæd en bageplade med bagepapir som
smøres godt og drysses med mel.
Hæld forsigtigt massen ud til en rund
plade med diameter på ca 20 cm.
Når bunden er blevet kold
Pisk fløden og vend nogle af
bærrene/kompotten i og fordel flødeskum på bunden og pynt med resten af
bærrene
Tilbage
til madsiden
Tilbage til Birgits
hjemmeside
Tilbage til forsiden