(4 personer)
• 48 blåmuslinger (Store) • 10 fed hvidløg • 3⁄4 dl tør hvidvin • 100 g hvedebrød krumme • 200 g usaltet smør • 1 stk citron |
Rengør muslingerne grundigt og kasser alle, som ikke lukker sig. Kom et par spsk
hvidvin i en stor gryde. Når vinen koger, kastes mulingerne i og dræbes under
låg. Ryst eller rør rundt et par gange, så alle muslingerne får lige meget varme
- ellers bliver nogle halvrå, andre seje. Muslingerne drænes og øverste skal
pilles af.
Lukkede muslinger kasseres. Bland smørret med de knuste hvidløg. Det er nemmest,
når smørret ikke er for koldt. Tilsæt brødkrummen uden skorper. Anbring 1 tsk
fuld på hver musling og sæt dem i et ildfast fad nogle minutter under en grill.
Server med citronbåde og flüte.
(4 personer)
• 4 skiver kalveinderlår (tynde) • 250 g svampe • 1 fed hvidløg • 1 tsk frisk salvie • 1 1⁄2 dl Marsalavin • olivenolie • salt • peber • brød eller pasta (tilbehør) |
Mandelsalsa 1⁄2 rødløg 2 tomater 1 dl mandler 1 bdt persille 2 1⁄2 spsk olivenolie 1 spsk citronsaft salt peber |
Skær de rensede svampe i tern. Hak hvidløget groft og svits det let i olien sammen den ligeledes groft hakket salvie uden at det brænder på. Tilsæt svampene og steg dem ved middel varme i 10 min. Tag svampene, salvie og hvidløget af panden. Steg nu kødet ca. 3 min. på hver side. Tilsæt svampe og krydderurter. Derefter koges panden af med Marsala-vinen. Smag til med salt og peber.
Mandelsalsa
Hak rødløget fint og kom det i en skål. Halvér tomaterne og
pres kernerne ud. Skær "tomatkødet" i små tern og kom ternene i skålen.
Hak mandlerne og persillen og kom det i skålen. Tilsæt olie og citronsaft. Smag
til med salt og peber.
(6 personer)
• 100 g smør • 200 g hvid chokolade • 3 æg • 1 1⁄2 dl brun farin • 2 tsk vaniljeekstrakt • 2 dl mælk • 2 dl creme fraiche 18% • 3 dl hvedemel • 1 tsk natron • 1 tsk bagepulver |
HVID CREME • 3 1⁄2 dl flormelis • 250 g mascarpone PYNT • evt. 85 g macadamianød(eller andre nødder) • evt. chokoladesauce eller smeltet chokolade • evt. karamelsauce |
Kom smør og hvid chokolade i en gryde, og smelt det ved lav varme.
Pisk æg og farin sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Rør vanilje og
den smeltede chokoladeblanding i.
Rør mælk og creme fraiche i dejen.
Bland hvedemel, natron og bagepulver sammen. Rør det i dejen.
Smør en springform på ca. 22 cm i diameter. Hæld dejen i formen.
Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 35 minutter, eller til man kan stikke en
kniv i kagen uden dejen hænger ved.
Lad kagen køle helt af.
Hvis chokoladekagen er for ujævn på toppen, kan man evt. jævne den lidt ud med
en skarp brødkniv, men skær ikke for meget af.
Hvid creme:
Pisk mascarpone og flomelis sammen i en skål. Cremens tykkelse kan tilpasses med
mere eller mindre flormelis efter smag.
Smør den hvide creme ud over kagen.
Pynt evt. med hakkede nødder, chokoladesauce og/eller karamelsauce.
Chokoladekagen opbevares i køleskabet indtil servering.