Gratinerede muslinger

(4 personer)

• 48 blåmuslinger (Store)
• 10 fed hvidløg
• 3⁄4 dl tør hvidvin
• 100 g hvedebrød krumme
• 200 g usaltet smør
• 1 stk citron
 


Rengør muslingerne grundigt og kasser alle, som ikke lukker sig. Kom et par spsk hvidvin i en stor gryde. Når vinen koger, kastes mulingerne i og dræbes under låg. Ryst eller rør rundt et par gange, så alle muslingerne får lige meget varme - ellers bliver nogle halvrå, andre seje. Muslingerne drænes og øverste skal pilles af.
Lukkede muslinger kasseres. Bland smørret med de knuste hvidløg. Det er nemmest, når smørret ikke er for koldt. Tilsæt brødkrummen uden skorper. Anbring 1 tsk fuld på hver musling og sæt dem i et ildfast fad nogle minutter under en grill. Server med citronbåde og flüte.

Scaloppine al marsala med mandelsalsa

(4 personer)

• 4 skiver kalveinderlår (tynde)
• 250 g svampe
• 1 fed hvidløg
• 1 tsk frisk salvie
• 1 1⁄2 dl Marsalavin
• olivenolie
• salt
• peber
• brød eller pasta (tilbehør)
Mandelsalsa
1⁄2 rødløg
2 tomater
1 dl mandler
1 bdt persille
2 1⁄2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt
peber

Skær de rensede svampe i tern. Hak hvidløget groft og svits det let i olien sammen den ligeledes groft hakket salvie uden at det brænder på. Tilsæt svampene og steg dem ved middel varme i 10 min. Tag svampene, salvie og hvidløget af panden. Steg nu kødet ca. 3 min. på hver side. Tilsæt svampe og krydderurter. Derefter koges panden af med Marsala-vinen. Smag til med salt og peber.

 

Mandelsalsa

Hak rødløget fint og kom det i en skål. Halvér tomaterne og pres kernerne ud. Skær "tomatkødet" i små tern og kom ternene i skålen.

Hak mandlerne og persillen og kom det i skålen. Tilsæt olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.
 


Hvid chokoladekage med hvid creme

(6 personer)

• 100 g smør
• 200 g hvid chokolade
• 3 æg
• 1 1⁄2 dl brun farin
• 2 tsk vaniljeekstrakt
• 2 dl mælk
• 2 dl creme fraiche 18%
• 3 dl hvedemel
• 1 tsk natron
• 1 tsk bagepulver
HVID CREME
• 3 1⁄2 dl flormelis
• 250 g mascarpone

PYNT
• evt. 85 g macadamianød(eller andre nødder)
• evt. chokoladesauce eller smeltet chokolade
• evt. karamelsauce
 

 

Kom smør og hvid chokolade i en gryde, og smelt det ved lav varme.
Pisk æg og farin sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Rør vanilje og den smeltede chokoladeblanding i.
Rør mælk og creme fraiche i dejen.
Bland hvedemel, natron og bagepulver sammen. Rør det i dejen.
Smør en springform på ca. 22 cm i diameter. Hæld dejen i formen.
Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 35 minutter, eller til man kan stikke en kniv i kagen uden dejen hænger ved.
Lad kagen køle helt af.
Hvis chokoladekagen er for ujævn på toppen, kan man evt. jævne den lidt ud med en skarp brødkniv, men skær ikke for meget af.

Hvid creme:
Pisk mascarpone og flomelis sammen i en skål. Cremens tykkelse kan tilpasses med mere eller mindre flormelis efter smag.
Smør den hvide creme ud over kagen.
Pynt evt. med hakkede nødder, chokoladesauce og/eller karamelsauce.
Chokoladekagen opbevares i køleskabet indtil servering.

 

 

 

Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden