Krabbekød på artiskokblade
(18 stk)
1 stor artiskok |
Bring en stor gryde med vand i kog. Kom artiskokken i og kog den i 35-45 minutter til den er kogt, således at et blad let kan trækkes af.
Læg artiskokken i en skål med koldt vand, lad den stå i 5
minutter og hæld så vandet fra.
Pil 18 regulære blade af artiskokken og læg dem på et serveringsfad med den
kødfulde side opad.
Kom krabbekødet og limesaften i en skål, bland det godt og smag til med peber.
Læg 1 tsk krabbekød på hvert artiskokblad og server med limebåde.
Mini poppodoms med raita
(48 stk)
2 tomater. hakket fint
|
saften af ½ lime |
Kom tomater, agurk, løg. spidskommen og hvidløg i en skål.
Tilsæt lirnesatt, hakket koriander og yoghurt og bland det godt. Smag til med
salt og peber.
Kom raita på hver poppodom og server straks.
Ørredtatar på artiskokblade
(24 stk)
150 g ørred, uden skind
og hakket fint |
2 spsk kapers, hakket
fint |
Kom ørredkødet, forårsløg, persille og kapers i en skål og
bland det godt. Smag til med peber og lad det stå og trække tildækket i
køleskabet i 2 timer.
Bring en stor gryde med vand i kog. Kom artiskokken i og kog den i 35-45
minutter eller til du let kan trække et blad af. Hæld vandet fra og læg den i
koldt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra igen.
Fjern 24 store, regulære blade fra artiskokken. Kom en stor teskefuld ørredtatar
på hvert blad og server med limebådene.
(4 personer)
2000 g. pighvar hel |
Grønsager: |
Laksen skylles og gnides med groft salt. Fjern gæller og
indvolde og skyld den grundigt igen. klip finderne af.
Smør en bradepande med lidt af smørret.
Læg lidt persille og dild i fisken og resten i bradepanden. Skær et snit i
fiskens overside og læg fisken i bradepanden med oversiden opad.
Pres citronen for saft og hæld det over fisken. Hæld hvidvin og vand, drys med
salt og peber og læg resten af smørret i klatter over fisken.
Læg folie over fadet og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 30 minutter.
Rens, skyl og skræl grønsager og skær dem ud i mundrette stykker. Når fisken har
været 30 minutter i ovn, lægges grønsagerne ved og damper med de sidste 20
minutter i ovnen.
Inden servering fjernes skindet fra fisken.
(Serveres med kogte kartofler og hjemmelavet hvidvins-hollandaisesauce.)
(10-12 personer)
tærtedej skal af 2 appelsiner |
190 g sukker |
Forberedes 1-2 dage før.
I tærteform med løs bund, ca. 26 cm i diameter.
Tilbered en tærtedej efter opskriften.
Vask appelsinerne godt og riv det yderste lag fint. Ælt revet appelsin, marcipan
og sukker sammen med hænderne. Ælt derefter smørret i lidt ad gangen. Tilsæt til
sidst æggene lidt ad gangen.
Kog sukker, smør, fløde og honning op i en gryde under omrøring til gylden
karamel.
Tag gryden af varmen og tilsæt mandelsplitterne.
Mandelkaramellen skal anvendes straks!
For tærteformen med den tyndt udrullede mørdej (formen skal ikke smøres). Tryk
dejen fast til kanter og bund. F
Fyld den forede form ¾ op med appelsin-mazarinmasse. Stryg massen glat ud.
Bag tærten i ovnen ved 175°C, til den har sat sig og giver efter ved tryk - ca.
25 min.
Afkøl tærten i formen 3-4 timer, eller gerne til næste dag.
Stryg den nylavede mandelkaramel ud med en paletkniv over den afkølede
appelsintærte, som stadig er i formen.
Bag appelsin-mandel-tærten i yderligere 15 min. ved 185°C.
Afkøl tærten helt inden udskæring.