(4 personer)
½ dl
vindruekerneolie |
Reje
ragout af: |
Pynt: |
Fremgangsmåde:
1: Tangen udblødes let i lidt koldt vand. Derefter rulles fileterne rundt om
tangen til 8 rummer. Hvidvinen bringes til kogepunktet, medens løg pilles og
fintsnittet. De fintsnittede løg tilsættes den kogende hvidvin, og
rødspættefileterne lægges i den kogende hvidvin. Der krydres let med salt og
peber og dernæst dækkes gryden af med et tætsluttende låg. Fileterne dampes i
ca. 5-7 minutter under sagte blus. Når fileterne er færdige, tages de forsigtigt
op af gryden og afkøles på et fad i køleskabet.
2: Rejeragout - Mayonnaise, crème frâiche og Dijon sennep, røres sammen til en
pæn konsistens og krydres med rosen-paprika, salt og peber. Rejerne afdryppes
for væde og skæres i grove stykker. Rødløg pilles og finthakkes. Purløg
fintklippes, peberrod rives og det hele tilsættes crèmen og omrøres. Ragouten
stilles i køleskab.
3: Anretning - Reje ragouten fordeles med en ske på en tallerken i midten. To
rødspættefileter lægges på reje ragouten med en let hånd. Retten pyntes med
citron og ribs og en kvist frisk dild. Server flüte til.
(4 personer)
(6 personer)
Æblegrød:
6-8 æbler
sukker
vanille
Dejen:
4 æg
100 g. smør
100 g. sukker
100 g. mandler
100 g. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 citron revet skal heraf
Kog en æblegrød
med de æbler du har, smag den til med lidt sukker og vanilje. Kom grøden i en
lidt høj ildfast skål.
Pisk sukker & smør. Kom æg i ét af gangen. Kom groft hakket eller groft malet
mandler i. Derefter citron & vaniljesukker. Vend forsigtigt melet ind i dejen.
Kommes alt sammen over æblegrøden & bages ved 200º i ca. 45 minutter.