Hvidvinsdampet rødspættefileter med rejeragout

(4 personer)

½ dl vindruekerneolie
8 rødspætter fileter
10 -15 gram tørret tang (plader)
2 1/2 dl hvidvin
25 gram løg
Salt og peber

Reje ragout af:
60 gram rejer
30 gram rødløg
15 gram purløg
150 gram mayonnaise
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. peberrod
1 tsk. rosen-paprika
1 dl crème frâiche
Evt. lidt salt og peber

Pynt:
4 kviste frisk dild
4 skiver citron
20 gram ribs

Fremgangsmåde:
1: Tangen udblødes let i lidt koldt vand. Derefter rulles fileterne rundt om tangen til 8 rummer. Hvidvinen bringes til kogepunktet, medens løg pilles og fintsnittet. De fintsnittede løg tilsættes den kogende hvidvin, og rødspættefileterne lægges i den kogende hvidvin. Der krydres let med salt og peber og dernæst dækkes gryden af med et tætsluttende låg. Fileterne dampes i ca. 5-7 minutter under sagte blus. Når fileterne er færdige, tages de forsigtigt op af gryden og afkøles på et fad i køleskabet.

2: Rejeragout - Mayonnaise, crème frâiche og Dijon sennep, røres sammen til en pæn konsistens og krydres med rosen-paprika, salt og peber. Rejerne afdryppes for væde og skæres i grove stykker. Rødløg pilles og finthakkes. Purløg fintklippes, peberrod rives og det hele tilsættes crèmen og omrøres. Ragouten stilles i køleskab.

3: Anretning - Reje ragouten fordeles med en ske på en tallerken i midten. To rødspættefileter lægges på reje ragouten med en let hånd. Retten pyntes med citron og ribs og en kvist frisk dild. Server flüte til.

Culotte med rødkål æblesalat

(4 personer)


Æblekage med mandel låg

(6 personer)

Æblegrød:
6-8 æbler
sukker
vanille

Dejen:
4 æg
100 g. smør
100 g. sukker
100 g. mandler
100 g. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 citron revet skal heraf

 

Kog en æblegrød med de æbler du har, smag den til med lidt sukker og vanilje. Kom grøden i en lidt høj ildfast skål.

Pisk sukker & smør. Kom æg i ét af gangen. Kom groft hakket eller groft malet mandler i. Derefter citron & vaniljesukker. Vend forsigtigt melet ind i dejen. Kommes alt sammen over æblegrøden & bages ved 200º i ca. 45 minutter.

 

 

Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden