Lyn salat med lynstegte tigerrejer og mini-courgetter

4 personer

20 pillede tigerrejer
10 mini-courgetter
6 spsk. solsikkeolie
Revet skal og saft af 2 limefrugter
1 stor spsk. frisk revet ingefær
1 lille håndfuld blandet frisk koriander og mynte
(1-2 friskhakkede røde chilipeberfrugter (ikke i dag))
2 spsk. sojasauce

 

Begynd med at gøre rejerne i stand: Læg et snit ned lags ryggen af dem og fjern
tarmstrengen. Det er ikke blot pænere, det gør også rejernes overflade større, så de optager mere smag. Varm en pande eller wok godt op, imens du skærer mini-courgetterne i tynde diagonale skiver. Kom det i en skål og hav resten af ingredienserne klar, det er meget vigtigt, når man lynsteger. Hæld olien i panden og steg rejer, limeskal og ingefær i ca. 2 min. til rejerne er let gyldne. Sluk for varmen og lad rejerne køle af i ½ min. før du tilsætter courgetteskiver, limesaft, krydderurter samt chili efter smag og behag. Vend salaten godt rundt og smag den til med sojasauce. Anret den på et fad og nyd den straks, mens courgetterne er saftige og sprøde.

 

Server flute til.

Involtini alla Milanese

Kalveruller med skinke og parmesan. Tilbehør ovnbagte grønsager.

(4 personer)

12 kalveschnitzler á 75 g
6 friske blade salvie
2 tykke skiver pancetta eller bacon
50 g. smør
4 spsk. marsala
4 spsk. tør hvidvin
3 friskhakkede salvieblade

Fyld
50 g. prosciutto crudo, parma- eller anden spegeskinke, hakket
1 finthakket kyllingelever
25 g smuldret brødkrumme
2 spsk. friskrevet parmesan
1 tsk. finthakket persille
1 æg
¼ tsk. revet muskatnød
Salt og peber

6 bambusspyd, lad dem trække 30 min. i koldt vand
 

Lav først fyldet:
Kom den hakkede skinke, kyllingelever, brødkrumme, parmesan og persille i en skål, saml det med ægget. Krydr med muskatnød, salt og peber.

Bank kødet forsigtigt ud med en kødhammer. Fordel fyldet på skiverne. Rul kødet sammen om fyldet.

Skær hver pancettaskive i 3 stykker. Kom 2 kalveruller samt 1 salvieblad og et stykke pancetta på hvert træspyd.

Smelt smørret på en stegpande til det er gyldent og afbruset. Steg kødet til det er gyldenbrunt og gennemstegt. Tag det af panden og hold det varmt.

Kog panden af med marsala og hvidvin. Tilsæt den hakkede salvie og kog den med nogle min. til skyen er kogt lidt ind. Hæld skyen over kalverullerne og server straks.

Pastiera

Napolitansk påsketærte

(6-8 personer)

250 g. hvedemel
1 knsp. salt
125 g. smør
1 æggeblomme
2-3 spsk. koldt vand

Fyld:
375 g. ricotta
75 g. sukker
3 æg godt piskede
50 g. smuttede mandler
50 g. sukat og pomerans
Revet skal af ½ citron
Saft og revet skal af ½ appelsin
Korn af ½ stang vanille
Lidt flormelis

 

Sigt mel og sal i en skål. Smuldr smørret i med fingerspidserne, til det ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblomme og vand. Stil dejen i køleskab ca. 30 min. for at hvile.

Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med en diameter på 20 cm hermed. Gem dejresterne.

Fyld: Pres ricottaen gennem en sigte ned i en skål. Pisk den med sukker. Tilsæt lidt æg af gangen. Rør derefter mandler, sukat, pomerans citron- og appelsinskal samt appelsinsaft og vanille i.

Hæld ricottafyldet i tærteformen og glat overfladen.

Rul resten af dejen ud og skær 1 cm. brede strimler ud. Arranger dem i et fletværk over tærten.

Stil tærten i ovnen ved 180 grader i 45-50 min. til den er gylden og gennembagt.

Køl den af og server den kold, drysset med flormelis.

 

Tilbage til madsiden

Tilbage til Birgits hjemmeside

Tilbage til forsiden